Black metal bukan ajaran sesat...beb....

Advertisement
Posted by hopers2100 on Tue, 07/24/01 - 09:51:05.

woiiii...
korang nak tahu tak black metal sebenonye mane ade ajaran sesat beb...black metal ni sebenarnye suci beb...org yg mengembangkan ajaran sesat yg menggunakan black metal utk menyebarkan ajaran sesat kat org2 muda skrang nih ..lu org tau tak..aku ni budak hopers pun tak setuju ttg black metal ni ajaran yg sesat ...terpulang lah kat korang nak caye atau pun tak...gua chow dulu...o.k.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.

Re: Black metal bukan ajaran sesat...beb....

kepala hotak kau berjambul....
kalau pijak al-quran pe menda....kalau tak syaitan tentu jin mata satu.dari minum darah kambing kau orang minum air kencing aku pun bagus.

Re: Black metal bukan ajaran sesat...beb....

: kepala hotak kau berjambul....
: kalau pijak al-quran pe menda....kalau tak syaitan tentu jin mata satu.dari minum darah kambing kau orang minum air kencing aku pun bagus. tak pun makan taik kambing skali...

Re: Black metal bukan ajaran sesat...beb....

palahotak ko tak sesat!!!!korang solat tak lima waktu?

Black Metal

Pada saya 'black metal' hanyalah sekadar logam hitam. Tidak lebih daripada tu.

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

-Eleh memandai jer korang cakap blak metal yu bukan ajaran sesat...mana korang tau?!
-Apa bukti yang black metal tu bukan ajaran sesat?!
-Sebenarnya black metal nie ajaran sesat tau...pijak al-quran,minum darah,tu korang cakap bukan ajaran sesat!!!
-PikiQ la skit beb!!!manade orang islam buat benda bodoh macam tu............

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

: -Eleh memandai jer korang cakap blak metal yu bukan ajaran sesat...mana korang tau?!
: -Apa bukti yang black metal tu bukan ajaran sesat?!
: -Sebenarnya black metal nie ajaran sesat tau...pijak al-quran,minum darah,tu korang cakap bukan ajaran sesat!!!
: -PikiQ la skit beb!!!manade orang islam buat benda bodoh macam tu............sebenarnya ibu bapa saya yang minum darah kambing dan sayalaa hasil penzinaan dari bapa dan ibu saya.mereka black metal.tahukah awak kenapa saya benci black metal..sebab saya tak suka tengok mereka,mereka ada imej baik,mereka dengar lagu ganas,syaitan tapi mereka bukan sembah setan pun.saya dengar lagu siti..bila saya feeling saya akan ingat kekasih saya yang jauh...oh..tanpa saya sedari saya pernah hampir merogol bapa saya yang sedang tido kerana stim sangat.saya tak pernah tengok black metal pijak quran tapi dulu masa saya dirogol oleh adik saya,saya pernah pijak quran kerana tidak berpuas hati dengan tuhan,nasib baik seorang ulamak black metal membawa saya kejalan yang benar dan lurus..dia suruh saya bertaubat dan kembali kejalan allah swt.betul tak black metal sekalian...?

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

memang sesat,black metal pun ade ulamak jugak ke?teruk la................manusia ni kalau dah mmg taksub pada sesuatu bende tu,yang tak baik pun kate baik.

Sirap

Wa ckp lu ah.. Black metal memang sesat. Sial py black metal. Err aku kumpulan ahli black metal. Ada ke diorg suroh wa bakar koran. Wa bengang wa blah. Yg darah kambing tu pun satu hal. Wa tak kisah kalo nak kena minum. Tp, Ijam Sate tu la dia pegi tukar darah kambing tu ngan sirap, x pasal2 wa kena kencing manis. Menyirap betul wa..

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

: -Eleh memandai jer korang cakap blak metal yu bukan ajaran sesat...mana korang tau?!
: -Apa bukti yang black metal tu bukan ajaran sesat?!
: -Sebenarnya black metal nie ajaran sesat tau...pijak al-quran,minum darah,tu korang cakap bukan ajaran sesat!!!
: -PikiQ la skit beb!!!manade orang islam buat benda bodoh macam tu............

ok kalau ko ckp mcm tu.apa plak yg ko nak ckp psl black metal tu ajaran sesat?.aku nak bukti.kenyataan dan gambar yg menyatakan itu ajaran sesat.bodo bin bangang nye org

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

: : -Eleh memandai jer korang cakap blak metal yu bukan ajaran sesat...mana korang tau?!
: : -Apa bukti yang black metal tu bukan ajaran sesat?!
: : -Sebenarnya black metal nie ajaran sesat tau...pijak al-quran,minum darah,tu korang cakap bukan ajaran sesat!!!
: : -PikiQ la skit beb!!!manade orang islam buat benda bodoh macam tu............

: ok kalau ko ckp mcm tu.apa plak yg ko nak ckp psl black metal tu ajaran sesat?.aku nak bukti.kenyataan dan gambar yg menyatakan itu ajaran sesat.bodo bin bangang nye org

gadu2 lah kamu..............apa2 pun...hidup barisan nasional!!!!!!!!!!!!!!!!! majulah sukan untuk negara wakakaka.... Malaysia Boleh!!!!!!!!!

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

: : -Eleh memandai jer korang cakap blak metal yu bukan ajaran sesat...mana korang tau?!
: : -Apa bukti yang black metal tu bukan ajaran sesat?!
: : -Sebenarnya black metal nie ajaran sesat tau...pijak al-quran,minum darah,tu korang cakap bukan ajaran sesat!!!
: : -PikiQ la skit beb!!!manade orang islam buat benda bodoh macam tu............

: ok kalau ko ckp mcm tu.apa plak yg ko nak ckp psl black metal tu ajaran sesat?.aku nak bukti.kenyataan dan gambar yg menyatakan itu ajaran sesat.bodo bin bangang nye org

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

 Black metal  ajaran sesat la...beb....

This popular thread has been given its own page : Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

Kemanakah akal fikiran remaja melayu skang...

sedar lah....
hakikatnye tiada yg biak, yg berfaedah black metal ni...
kalu ade....buktikan....
lagu yg berunsur satanist!!! ader depa nyanyi camni "meh pi solat!!"...kalu ader kebaikan buktikan...
dlm bible @ lagu black metal ade depa suwo wat kebaikan utk msk syurga...
aku nak tanye sume gologan black matel ni...korang nak masuk syurga @ neraka...
kalu syurga pasal pi nyanyi puji syaitan...awat neraka tu besh ke tmpatnye....buktikan...

Re: Kemanakah akal fikiran remaja melayu skang...

: sedar lah....
: hakikatnye tiada yg biak, yg berfaedah black metal ni...
: kalu ade....buktikan....
: lagu yg berunsur satanist!!! ader depa nyanyi camni "meh pi solat!!"...kalu ader kebaikan buktikan...
: dlm bible @ lagu black metal ade depa suwo wat kebaikan utk msk syurga...
: aku nak tanye sume gologan black matel ni...korang nak masuk syurga @ neraka...
: kalu syurga pasal pi nyanyi puji syaitan...awat neraka tu besh ke tmpatnye....buktikan...

:0 korg pk la black metal ke pe2 ke yg berkaitan ingt bagus sgtke bende nie sumerrr....pk la dose n pahala..x kan la korang x blajo dose phla 2 sumer..wat susah mak bapak je bg duit g skool tp pandainyer tdk//////////////

lagu bosing 2

di atas kelapa ada 2 bosing....yang hidup bahagia.....yang satu kena timbak ...tinggal yang satu menjanda....kamu tahu...tidak tahu...mengapa bosing di timbakkan orang.....SADAP RASANYA.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....

lirik: kudo
music:kudo

hak cipta terpelihara

own by...bosing Enteprise

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

ajaran sesat ni ajaran islam yang diseleweng...blac metal tu bukan dari agama islam...

umno yg sesat

OI HAMPA SEMUA NI TEPEDAYA DENGAN MEDIA. MOTIOF SEBENAR MEDIA TIMBULKAN ISU BLACK METAL ADALAH KERANA BLACK METAL MELUAT DENGAN KERAJAAN RASUAH YANG DOK ADA LA NI. KALAU HAMPA TUDUK BLACK METAL SESAT UMNO LAGI SESAT DAN MENYESATKAN. HIDUP BLACK METAL HIDUP SKINHEAD

Re: umno yg sesat

: OI HAMPA SEMUA NI TEPEDAYA DENGAN MEDIA. MOTIOF SEBENAR MEDIA TIMBULKAN ISU BLACK METAL ADALAH KERANA BLACK METAL MELUAT DENGAN KERAJAAN RASUAH YANG DOK ADA LA NI. KALAU HAMPA TUDUK BLACK METAL SESAT UMNO LAGI SESAT DAN MENYESATKAN. HIDUP BLACK METAL HIDUP SKINHEAD

manerr ko tau umno 2 menyesatkan cbe ko buktikan

Re: blak metal yang memang sesat

sape sokong black metal, SAH SESAT dunia AKHIRAT!!
Na'uzubillah...

Re: blak metal yang memang sesat

: mentaliti mereka yg sangat kuat terhadap lirik lagu2 tersebut,mana tidaknya jika lagu2 black metal menjurus kearah yg negatif(mereka merealitikan liriknya).bkn black metal aje,ape2lah jenis muzik pun dlm dunia ni dangdut ke hindustan ke pop ke disco ke eih!! macam2.jika penghayatannya itu(terlalu minat)maka wujudlah mentaliti terhadap ape yg ade dlm sesebuah katogari muzik.ehmm!! macam saya contohnye,saya amat terpengaruh dng jenis muzik power/speed metal,tapi takde la pulak saya nyembah setan,geng2 lain yg same minat dng saya pun takder lah kecoh pun.cuma tumpang "tulah"ajelah sebab ia berkaitan dng muzik yg keras dan bising serta dicap metal.bagi saya kala setakat lirik tu ape la sangat.kita ade tuhan!.walapun saya fanatik dng power/speedmetal...
: sape sokong black metal, SAH SESAT dunia AKHIRAT!!
: Na'uzubillah...

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

A'kum Cik Nurul. Apa khabor ? Sihat ke ? Kalau sihat baguslah. Ni..saya tulis nak bagi Cik Nurul dan kawan2 Cik Nurul yg dok anti sgt ngan Black Metal tu jadi kurang sihat. Amboi2.... sedap je mulut ko cakap yee. Umur ko tu baper haa ? Dah baligh ke blum ? Ntah2 belum lg kot. Kalau ko tu nak tunjuk baik, gunalah jalan yg betul. Jgn suka ikut org !! Ko ni, aku rasa jenis keturunan lalang lah. Kalau angin tiup ke barat, ko ikut. Kalau angin tu tiup ke timur, maka ke timurlah ko. Ko ni jenis manusia yg takdak pendirian ko tau tak ?? Ko kalau nak kata yg Black Metal tu ajaran sesat, lebih baik ko fikir habis2. Nabi dan rasul kita pun kalau dia org berdakwah, dia org selidik abis2 tau. Bukan main sondol mcm ko tu. Mcm babi hutanlah katakan. Hehehehee.... Aku pun bukannya nak kata aku ni alim ke apa tapi setakat sembahyang 5 waktu, zakat/fitrah aku pun buat juga !!! Jgn ko ingat ko sorang je sembahyang 5 waktu. Apa ko ingat budak2 metal takdak aqidah ke ? Kko ingat mak bapak kita org semua tak ajar kita org bab agama ke ?? Mak bapak ko tu bagus sgt kot ??!! Ntah2 lg teruk dr Ayah Pin aper ??!!! Woi Cik Nurul, lain kali kalau nak mengata pun, gunalah akal yg Allah beri tuu noo... Bangang !!! Aku selaku peminat muzik metal mati-matian ingin menegaskan bahawa muzik metal itu adalah sekadar hiburan semata-mata !!! Tak lebih drpd tuu !!! Tapi kalau dah ada pihak2 yg mengatakan muzik metal itu adalah medium kpd ajaran sesat, BUKTIKANLAH !!!! Aku cabar korang semua !!! Termasuklah ngan ko sekali, Cik Nurul Cayang !!! Allah marah kpd org yg suka memfitnah org lain. Tambah2 sesama Islam !!! Allah juga benci hambanya yg suka menggunakan Islam utk berpolitik demi kepentingan POKET mereka. Contohnya ada di negara kita skrg. Ni tandanya dah nak akhir zaman korang tau tak ??!! Org2 yg taktau pasal agama lebih banyak drpd yg tau agama. Dan mereka2 ni yg taktau apapun telah menyalahgunakan kuasa mereka utk mengaburi mata umat Islam dgn dakwah palsu mereka. Aku pun umat Islam juga tapi aku ikut ajaran Al-Quran dan Hadis Nabi/Rasul !!! Begitu juga dgn member metal aku yg lain. Kita org pun tau mana baik mana buruk. Tak semestinya ko tu pakai tudung/purdah, ko tu alim/baik !!! Dlm vcd tupah pun para pelakon2 wanita bertudung juga !!! Tudung labuh pun ada juga !!! Alim ke tuu ? Dia org tu semua ikut ajaran Black Metal ke ?? Jawablah !!! Insaflah wahai umat2 yg mengaku dirinya pandai semua.. Jgn mudah lupa diri. Jgn suka mengata kat org dgn hanya melihat dr luaran sj. Oklah, aku rasa ko dan semua mereka2 yg anti metal tu dah faham kot. Aku pun dah nak ardious ni. Akhir kata... METAL MUSIC LIVES FOREVER !!!

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

salam,knp nampak marah je ni.takut ke?sape kate muzik rock baik.......cube jelaskan,mane dalilnye.manusia nie apabila die dah minat dengan sesuatu bende2 yang salah pun di kate betul.main gitar tu kamu ingat sunnah ke baik ke dalam islam.kalau kamu betul2 mmg ikut al quran dan sunnah kamu tidak akan buat bende2 macam2.hiburan di bolehkan dalam islam tapi perlu kene dengan caranye untuk mengelak kite daripede lalai.tak semestinye kamu solat lime waktu allah terima solat kamu,kamu tahu ke?kalau kamu tahu ttg sejarah black metal mesti kamu akan rase takut pade allah s.w.t,ia bermula drp org barat yang mane die tidak mempercayai tuhan dan hanya bersumberkan kpd akal,sampai mereka sendiri yang mengoyak dan membakar kitab2 mereka.fikir la..........kamu kan org yang tidak pernah tinggal solat,jadi cube check diri kamu,knp bleh jadi begini.salam

Fatwa Black metal sesat .....

Fatwa Black metal sesat .....

This popular thread has been given its own page : Fatwa Black metal sesat .....

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

 Black metal  ajaran sesat la...beb....

This popular thread has been given its own page : Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

Re: Black metal ajaran sesat la...beb....

bagi saya black metal memang ajaran sesat sebab dia tak megutamakanrukun iman yang sepatutnya dipegang oleh golongan islam.assalammualaikum.bye.

Sukati laa..

Black Metal tu sama ke dgn Black Pepper? Lebih kurang je kan..

Hembusan

Saya cukup marah dan meradang dengan sauara Khairil Anuar Bin Jaffar yang mempersendakan kumpulan Black Metal. Untuk pengetahuan saudara, sayalah salah seorang ahli kumpulan Black Metal yang telah saudara jumpa tu. Memang kami sedang dalam perjalanan ke Seremban, tetapi tersesat ke Bandar Hilir setelah leka melayan lagu Black Metal di dalam bas. Kami tahu kami memang selekeh, huduh, & buruk. Tetapi ini bukan bermakna hati kami turut selekeh, huduh, & buruk. Saya cabar saudara Khairil jumpa saya di Kelab Karaoke Seng Hait Co. di Jalan Ipoh. Kita beradu suara siapa yang paling enak didengar. I'll beat U down!

Kembali

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat hari jadi kepada anak buah saya yang bernama Jamal yang menetap di Perlis.

Hembusan

Di kala gelap malam, di sebalik kekabus yang kabur.. Muncul beberapa kepala yang dilitupi rerambut yang panjang mengurai.. Muka mereka diselaputi tepung gomak.. Baju yang dipakai mereka ala2 hitam belaka? Siapakah mereka? Ehem.. sebenarnya black metal yang berbentuk pemujaan dan black metal muzik tu adalah berlainan bagi orang yang tak tahu tetapi boleh jadi berasal dari usul yang sama..

Hembusan

Di kala gelap malam, di sebalik kekabus yang kabur.. Muncul bebeapa kepala yang dilitupi rerambut yang panjang mengurai.. Muka mereka diselaputi tepung gomak.. Baju yang dipakai mereka ala2 hitam belaka? Siapakah mereka? Ehem.. sebenarnya black metal yang berbentuk pemujaan dan black metal muzik tu adalah berlainan bagi orang yang tak tahu tetapi boleh jadi berasal dari usul yang sama..

bapak ko black metal tak sesat.

: woiiii...
: luorang nir bodoh nih. dah black metal tu sesat.tak kira lah korang nir hopers ker.tapi sesat.**** black metal.

Re: bapak ko black metal tak sesat.

Wei, lu tau apa? Lu ingat sumer black metal sesat ker? Tolong jgn ckp **** yer. Saya salah seorang ahli kumpulan black metal dan x pernah sekali pun cakap kotor mcm **** *** ker, ***** ker, atau ***** ** ***** **** ****. Saya hanya memperjuangkan lagu2 dakwah jer. Jangan tuduh.. Eh, lagu2 dakwah? Tu bukan nasyid ker? Alamak silap tempat daa.. Chow dulu k, wassalaam.

Re: bapak ko black metal tak sesat.

UMNO YG SESAT KAU TAK BISING PUN.
BODOH. BUTA SENI
HIDUP BLACK METAL

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Do not include any spaces in your answer.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.

Contact | Advertise | Contents | Privacy Policy

This site is published by Hitsquad Pty Ltd. Copyright © 1999 - 2014 , All Rights Reserved.