nak belajar lead gitar

Posted by yie on Mon, 04/01/02 - 12:16:35.

sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar.....
"tolong berikan tunjuk ajar"



Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.

Re: nak belajar lead gitar

: sesiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar.....
: "tolong berikan tunjuk ajar"

keterangan nomor pada tablature gitar

aku pingin nanya bagaimana caranya membaca tablature gitar, lalu mengetahui keterangan pada nomor yang ada pada tablature gitar, terima kasih...

mebaca tablature gitar bass

: aku pingin nanya bagaimana caranya membaca tablature gitar bass, lalu mengetahui keterangan simbol yang ada pada tablature gitar bass, terima kasih...

Pengen diajar gitar

KK ksih petunjuk dokk ak blum bsa guitar

Ingin sekali belajar gitar

Adakah yang dapat menolong saya untuk belajar gitar ?
Terima kasih

Re: Ingin sekali belajar gitar

assalamualikum n salam sejahtera....

Nak tanya macam maner saya nak belajar gitar dari mula. sehingga saya boleh main gitar n aper code yg saya perlu mulakan dahul...

Re: Ingin sekali belajar gitar

: Adakah yang dapat menolong saya untuk belajar gitar ?
: Terima kasih
Boleh tidak minta sejarah singkat awal mula Gitar?

Re: Ingin sekali belajar gitar

: Adakah yang dapat menolong saya untuk belajar gitar ?
: Terima kasih

Re: Ingin sekali belajar gitar

eBook Belajar Gitar bisa didownload GRATIS di:
http://www.geocities.com/pustakagitar
http://www.geocities.com/pustakagitar2

Re: Ingin sekali belajar gitar

eBook Belajar Gitar bisa Anda download GRATIS di:
http://www.geocities.com/pustakagitar
http://www.geocities.com/pustakagitar2

ajari aku dong

ajari aku melodi gitar dong khan kita "friend"

bagaimana belajar gitar yang baik

: Adakah yang dapat menolong saya untuk belajar gitar ?
: Terima kasih

Re: Ingin sekali belajar gitar

: Adakah yang dapat menolong saya untuk belajar gitar ?
: Terima kasih
: tips bermain gitar melody
:bagaimana membuat kocokan pd gitar menjadi cepat ketika bermain melodi dgn tingkat kesusahan yang tinggi

Re: Ingin sekali belajar gitar

Bagaimana melatih fingering ? dan bagaimana mengontrol jari (finger control) ? that's all. thank's alot ya !!!

tolong dong ajari aku main lead gitar

tolong siapa yang pandai mainin gitar boleh dong ajarin aku,soalnya aku mau less privat enggak ada biaya aku mohon tolong ya!

langkah pertama

cara pertama adalah mengehtaui asas gitar..
pertama..saya sarankan supaya anda membeli buku buku gitar yg murah..untuk asas jak dong jangan tamak ..
selalunya.. buku buku ada memperlihatkan cara meniun gitar...pastikan anda mahir meniun gitar yaa !!.. awas ini melatih perasaan anda dan semangat anda..buat slow2..
selepas itu..saya cadangkan agar anda bermula dengan kod asas dan seboleh bolehnya menghafal 12 fretboard yg pertama..( gitar kapok cukup)
sesudah menghafal..
sila pastikan tekanan per fret jari anda sempurna,,,
jangan sampai jari anda cedera dan tekanan yg menyenangkan hati anda..pasti kan !!!!..
okeyy...
nanti aku bagik yg selanjutnya..mo tidurr erghh

inngin sekali belajar gitar

: sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar.....
: "tolong berikan tunjuk ajar"

Re:nak tukar kemahiran main gitar dan bikin music

ada sesiapa nak bertukar kemahiran bermain gitar dan bikin music ..ayuh kita laksanakan..dan bersama tingkatkan mutu permainan dan penguasaan ilmu gitar.

saya ingin minta diajari main gitar

: ada sesiapa nak bertukar kemahiran bermain gitar dan bikin music ..ayuh kita laksanakan..dan bersama tingkatkan mutu permainan dan penguasaan ilmu gitar.

Re: saya ingin minta diajari main gitar

saya ingin sekali belajar cara bermain gitar dari awal hingga akhir

Re: saya ingin minta diajari main gitar

:saya minta tolong diajar bermain gitar... tapi kord biasa ok .. cuma nak belajar nak tangkap lagu yg didengari...

Re: saya ingin minta diajari main gitar

Saya Adi Dari Indonesia. Mungkin saya bukan pemain gitar yang paling hebat , tapi saya akan mencoba memberi suggestion . Bermain gitar itu mudah apabila kita menganggap gitar sebagai teman.Untuk mempelajarinya kita harus mengerti dulu dasarnya,misalnya kita harus menghafalkan kord dasarnya terlebih dahulu, tanpa kita mengerti dasarnya kita tidak akan bisa memulai bermain gitar dan menjadi seorang guitarist yang hebat . Mungkin hanya itu yang bisa saya berikan kepada anda semoga bisa bermanfaat. terima kasih

Re:nak tukar kemahiran main gitar

Saya dari Indonesia. Saya ingin bertukar pengalaman dengan kakak - kakak yang ada di luar negeri seperti Malaysia. Saya biasa memainkan musik rock seperti Iron Maiden dan Gun's N Rose's.Mereka berdua adalah kiblat dari permainan gitar saya. Semoga kakak - kakak yang ada di luar negeri bisa bekerjasama dan bisa menjadi teman bertukar ilmu

Re: nak belajar lead gitar

: sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar.....
: "tolong berikan tunjuk ajar"

Re: nak belajar main gitar

kepada sesiapa yang tahu main gitar.. tolong ajarkan saya main... saya ada gitar tapi tak tahu nak main.. kalau tak leh nak ajar just tell me cam ner nak cari buku untuk mengajar kita main gitar... please....

Re: belajar main gitar

macam mana nak melembutkan jari?dan mencari ?

Re: nak belajar goreng gitar and nak tau cam ner nk pegang chord

: tolong kepada abang slash saya ingin menjadi anak buah mu ini.....nak mintak tlg nak pegang chord.....reply me

Re: nak belajar goreng gitar and nak tau cam ner nk pegang chord

: : tolong kepada abang slash saya ingin menjadi anak buah mu ini.....nak mintak tlg nak pegang chord.....reply me.aku tak tau nak baca kod-kod cam C, D, D#

Teach me pleaseeee.. ;

: sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar.....
: "tolong berikan tunjuk ajar"

nak belajar main lead gitar dan latihan jari

> ok guy sapa yang sudi tu bleh tunjukan....
> aku nak tau gak pasal kod dia contoh cam not tu
> satu benda aku tak paham..........

Re: nak belajar lead gitar

: sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar.....
: "tolong berikan tunjuk ajar"

Re: nak belajar lead bass

: : sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati bass
: : "tolong berikan tunjuk ajar"

Re: nak belajar lead gitar

: sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg
amat meminati gitar.....
: "tolong berikan tunjuk ajar"
kamu harus belajar baca tab
biar bisa menjadi yngwie he e e
saya aja uda jadi muridnya yngwie

Re: nak belajar lead gitar

: sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar.....
: "tolong berikan tunjuk ajar"

Re: nak belajar lead gitar

ng'a sudi aku

Re: nak belajar lead gitar

sesiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar.....
: "tolong berikan tunjuk ajar"
saya amat menghargainya

Re: nak belajar plucking gitar

: sesiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar.....
: : "tolong berikan tunjuk ajar"
: saya amat menghargainya

Re: nak belajar lead gitar

minta grip2 gitar donk

Re: nak belajar lead gitar

nak belajar kod2 gitar

saya nak blajar main gitar kapok jer.....

rasa2nya sapa yang nak ajar sya main gitar..????dah lama nak main gitar ni tapi tak pandai2....kalau boleh saya nak target 1 bln jer dah expert....tlg yee.....nak sangat pandai main gitar....

Re: nak belajar lead gitar

:nak belajar cara untuk main lead guitar
: "tolong berikan tunjuk ajar"

Saya Nak Mengajar Main Guitar ( Lead Guitar )

Sesiapa yang ada minat belajar main guitar boleh hubungi saya melalui email : jr663072@streamyx.com

: :nak belajar cara untuk main lead guitar
: : "tolong berikan tunjuk ajar"

Re: nak belajar lead gitar

: sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar.....
: "tolong berikan tunjuk ajar"

Re: nak belajar lead gitar

Saya boleh ajar main lead guitar. Lokasi Johor Bahru.
Anda dekat mana? jt663072@streamyx.com

: : sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar.....
: : "tolong berikan tunjuk ajar"

nak belajar kod gitar

tolongggg....ajarrr sayyaaaa mainnnnn gitarrr

Re: nak belajar kod gitar

: tolongggg....ajarrr sayyaaaa mainnnnn gitarrr
dari dasar sampai tingkat tinggi..

Re: nak belajar kod gitar

: : tolongggg....ajarrr sayyaaaa mainnnnn gitarrr
: dari dasar sampai tingkat tinggi..

Re: nak belajar kod gitar

: : : tolongggg....ajarrr sayyaaaa mainnnnn gitarrr
: : dari dasar sampai tingkat tinggi..

sampai saya bisa bangettttt

apa smua ni ..

kata nak ajar main gitar lead .. :)

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Do not include any spaces in your answer.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.

Contact | Contents | Privacy Policy | Forum

This site is published by Hitsquad Pty Ltd. Copyright © 1999 - 2021 , All Rights Reserved.

Affiliate Notice: As an Amazon Associate we earn from qualifying purchases.