Guitarsite Forums Discussion Popular Topics nak belajar lead gitar

  • Creator
    Topic
  • #19906
    Anonymous
    Guest

    sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar…..
    "tolong berikan tunjuk ajar"

Viewing 19 reply threads
  • Author
    Replies
    • #54391
      Anonymous
      Guest

      kata nak ajar main gitar lead .. 🙂

    • #99224
      Anonymous
      Guest

      tolongggg….ajarrr sayyaaaa mainnnnn gitarrr

      • #99488
        Anonymous
        Guest

        : tolongggg….ajarrr sayyaaaa mainnnnn gitarrr dari dasar sampai tingkat tinggi..

        • #99805
          Anonymous
          Guest

          : : tolongggg….ajarrr sayyaaaa mainnnnn gitarrr : dari dasar sampai tingkat tinggi..

          • #99965
            Anonymous
            Guest

            : : : tolongggg….ajarrr sayyaaaa mainnnnn gitarrr : : dari dasar sampai tingkat tinggi.. sampai saya bisa bangettttt

    • #112402
      Anonymous
      Guest

      : sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar….. : "tolong berikan tunjuk ajar"

      • #112578
        Anonymous
        Guest

        Saya boleh ajar main lead guitar. Lokasi Johor Bahru. Anda dekat mana? [email protected] : : sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar….. : : "tolong berikan tunjuk ajar"

    • #84060
      Anonymous
      Guest

      :nak belajar cara untuk main lead guitar : "tolong berikan tunjuk ajar"

      • #95571
        Anonymous
        Guest

        Sesiapa yang ada minat belajar main guitar boleh hubungi saya melalui email : [email protected] : :nak belajar cara untuk main lead guitar : : "tolong berikan tunjuk ajar"

    • #80810
      Anonymous
      Guest

      rasa2nya sapa yang nak ajar sya main gitar..????dah lama nak main gitar ni tapi tak pandai2….kalau boleh saya nak target 1 bln jer dah expert….tlg yee…..nak sangat pandai main gitar….

    • #100169
      Anonymous
      Guest

      minta grip2 gitar donk

      • #100420
        Anonymous
        Guest

        nak belajar kod2 gitar

    • #99322
      Anonymous
      Guest

      sesiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar….. : "tolong berikan tunjuk ajar" saya amat menghargainya

      • #122567
        Anonymous
        Guest

        : sesiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar….. : : "tolong berikan tunjuk ajar" : saya amat menghargainya

    • #97982
      Anonymous
      Guest

      : sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar….. : "tolong berikan tunjuk ajar"

      • #116528
        Anonymous
        Guest

        ng’a sudi aku

    • #89283
      Anonymous
      Guest

      : sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar….. : "tolong berikan tunjuk ajar" kamu harus belajar baca tab biar bisa menjadi yngwie he e e saya aja uda jadi muridnya yngwie

    • #88652
      Anonymous
      Guest

      : sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar….. : "tolong berikan tunjuk ajar"

      • #116179
        Anonymous
        Guest

        : : sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati bass : : "tolong berikan tunjuk ajar"

    • #88476
      Anonymous
      Guest

      > ok guy sapa yang sudi tu bleh tunjukan…. > aku nak tau gak pasal kod dia contoh cam not tu > satu benda aku tak paham……….

    • #86884
      Anonymous
      Guest

      : sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar….. : "tolong berikan tunjuk ajar"

    • #102035
      Anonymous
      Guest

      : tolong kepada abang slash saya ingin menjadi anak buah mu ini…..nak mintak tlg nak pegang chord…..reply me

      • #104430
        Anonymous
        Guest

        : : tolong kepada abang slash saya ingin menjadi anak buah mu ini…..nak mintak tlg nak pegang chord…..reply me.aku tak tau nak baca kod-kod cam C, D, D#

    • #91383
      Anonymous
      Guest

      : sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar….. : "tolong berikan tunjuk ajar"

      • #102607
        Anonymous
        Guest

        kepada sesiapa yang tahu main gitar.. tolong ajarkan saya main… saya ada gitar tapi tak tahu nak main.. kalau tak leh nak ajar just tell me cam ner nak cari buku untuk mengajar kita main gitar… please….

        • #109908
          Anonymous
          Guest

          macam mana nak melembutkan jari?dan mencari ?

    • #96104
      Anonymous
      Guest

      ada sesiapa nak bertukar kemahiran bermain gitar dan bikin music ..ayuh kita laksanakan..dan bersama tingkatkan mutu permainan dan penguasaan ilmu gitar.

      • #99473
        Anonymous
        Guest

        Saya dari Indonesia. Saya ingin bertukar pengalaman dengan kakak – kakak yang ada di luar negeri seperti Malaysia. Saya biasa memainkan musik rock seperti Iron Maiden dan Gun’s N Rose’s.Mereka berdua adalah kiblat dari permainan gitar saya. Semoga kakak – kakak yang ada di luar negeri bisa bekerjasama dan bisa menjadi teman bertukar ilmu

      • #112160
        Anonymous
        Guest

        : ada sesiapa nak bertukar kemahiran bermain gitar dan bikin music ..ayuh kita laksanakan..dan bersama tingkatkan mutu permainan dan penguasaan ilmu gitar.

        • #118149
          Anonymous
          Guest

          saya ingin sekali belajar cara bermain gitar dari awal hingga akhir

          • #119178
            Anonymous
            Guest

            :saya minta tolong diajar bermain gitar… tapi kord biasa ok .. cuma nak belajar nak tangkap lagu yg didengari…

            • #122558
              Anonymous
              Guest

              Saya Adi Dari Indonesia. Mungkin saya bukan pemain gitar yang paling hebat , tapi saya akan mencoba memberi suggestion . Bermain gitar itu mudah apabila kita menganggap gitar sebagai teman.Untuk mempelajarinya kita harus mengerti dulu dasarnya,misalnya kita harus menghafalkan kord dasarnya terlebih dahulu, tanpa kita mengerti dasarnya kita tidak akan bisa memulai bermain gitar dan menjadi seorang guitarist yang hebat . Mungkin hanya itu yang bisa saya berikan kepada anda semoga bisa bermanfaat. terima kasih

    • #96089
      Anonymous
      Guest

      : sisiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar….. : "tolong berikan tunjuk ajar"

    • #95151
      Anonymous
      Guest

      cara pertama adalah mengehtaui asas gitar.. pertama..saya sarankan supaya anda membeli buku buku gitar yg murah..untuk asas jak dong jangan tamak .. selalunya.. buku buku ada memperlihatkan cara meniun gitar…pastikan anda mahir meniun gitar yaa !!.. awas ini melatih perasaan anda dan semangat anda..buat slow2.. selepas itu..saya cadangkan agar anda bermula dengan kod asas dan seboleh bolehnya menghafal 12 fretboard yg pertama..( gitar kapok cukup) sesudah menghafal.. sila pastikan tekanan per fret jari anda sempurna,,, jangan sampai jari anda cedera dan tekanan yg menyenangkan hati anda..pasti kan !!!!.. okeyy… nanti aku bagik yg selanjutnya..mo tidurr erghh

    • #110499
      Anonymous
      Guest

      tolong siapa yang pandai mainin gitar boleh dong ajarin aku,soalnya aku mau less privat enggak ada biaya aku mohon tolong ya!

    • #110292
      Anonymous
      Guest

      Adakah yang dapat menolong saya untuk belajar gitar ? Terima kasih

      • #125956
        Anonymous
        Guest

        Bagaimana melatih fingering ? dan bagaimana mengontrol jari (finger control) ? that’s all. thank’s alot ya !!!

      • #111422
        Anonymous
        Guest

        : Adakah yang dapat menolong saya untuk belajar gitar ? : Terima kasih : tips bermain gitar melody :bagaimana membuat kocokan pd gitar menjadi cepat ketika bermain melodi dgn tingkat kesusahan yang tinggi

      • #110550
        Anonymous
        Guest

        : Adakah yang dapat menolong saya untuk belajar gitar ? : Terima kasih

      • #123079
        Anonymous
        Guest

        ajari aku melodi gitar dong khan kita "friend"

      • #123034
        Anonymous
        Guest

        eBook Belajar Gitar bisa Anda download GRATIS di: http://www.geocities.com/pustakagitar http://www.geocities.com/pustakagitar2

      • #122857
        Anonymous
        Guest

        : Adakah yang dapat menolong saya untuk belajar gitar ? : Terima kasih

      • #116551
        Anonymous
        Guest

        : Adakah yang dapat menolong saya untuk belajar gitar ? : Terima kasih Boleh tidak minta sejarah singkat awal mula Gitar?

      • #116062
        Anonymous
        Guest

        assalamualikum n salam sejahtera…. Nak tanya macam maner saya nak belajar gitar dari mula. sehingga saya boleh main gitar n aper code yg saya perlu mulakan dahul…

    • #93385
      Anonymous
      Guest

      : sesiapa yg sudi memberi tunjuk ajar buat saya yg amat meminati gitar….. : "tolong berikan tunjuk ajar"

      • #100489
        Anonymous
        Guest

        KK ksih petunjuk dokk ak blum bsa guitar

      • #112091
        Anonymous
        Guest

        aku pingin nanya bagaimana caranya membaca tablature gitar, lalu mengetahui keterangan pada nomor yang ada pada tablature gitar, terima kasih…

        • #112483
          Anonymous
          Guest

          : aku pingin nanya bagaimana caranya membaca tablature gitar bass, lalu mengetahui keterangan simbol yang ada pada tablature gitar bass, terima kasih…

Viewing 19 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.